Thursday, March 17, 2011

"Tanya Fahmi: Aku Ni Tak Cantik Ke?"

ni yang aku emo ni.. aku ni tak cantik ke?

apesal ko buat segmen ni ha FAHMI ??! korang nak join? klik BLOG FAHMI.


see, tak cantik ker? okey saje pandang bawah sbb tau x cantik..muahahaha..

Apakah maksud kecantikan. Bagaimana seseorang itu boleh dikatakan cantik?
cantik bermaksud elok dari rupa paras, gaya dan perlakuan. perkataan cantik selalunya digunakan untuk menyatakan kecantikan rupa paras seseorang. contohnya, "Aesya tu cantik tau! suke tgk muke sweet die!"
(Aesya lain oke T.T)

Adakah kecantikan itu penting? Kenapa?
Cantik itu penting. tak kiralah di mata manusia atau Allah. Rasulullah SAW pernah menegaskan, Allah itu indah, dan suka akan keindahan. diingatkan sekali lagi! cantik bukan utk wajah sahaja!!!

kalau kita nak pergi kelas, kita perlulah kelihatan bersih dan kemas. barulah selesa utk belajar. ilmu nak masuk pun senang. tapi aku pernah jumpe ade seorang blogger yg menceritakan dlm blog beliau, "ala, aku pergi kelas comot2 je. pakai tudung bodo bodo je. nak pergi jalan barulah cantik cantik. kite nak pegi belajar bukan nak gi jalan-jalan. pakai simple2 sudah.."

perghhh memang berbeza wajah dan penampilan beliau masa gi kelas dan masa keluar gi shopping mall! aku tak suke ni..tapi kalau nak cantik tu jangan lebih-lebih pulak kan.

Apa perasaan anda bila ada orang cakap anda tak cantik?
takde perasaan sbb selalu kena..huwaaaaa...

Kongsikan satu tips kecantikan yang boleh dipraktikkan bersama
minum air kosong banyak2 untuk rasa badan yg ringan dan sihat sepanjang hari.. erkk? kecantikan ke ni? arhh lantak lah..

mahu tag dua orang cantik@hensem !!!


p/s : cantik perlakuan itu lebih baik.



3 comments:

mahirahnazlim said...

lorh kenapa pegang kepala ? shawl nak jatuh eak ?? hehe cantik ;)

hafiz hafizol said...

haha... kecantikan itu objektif.. eh maksud HH subjektif... muahahaha

Nebengz... said...

er...kena tag gak???

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat