Sunday, February 20, 2011

Malang Mane Boleh Bau !

assalamualaikum wbt. ape kabar kamu semua? harap sihat2 belaka. Malang Tak Berbau..sebab tu lah kita mesti sentiasa berhati-hati dalam melakukan semua perkara. yang baik ataupun jahat. kalau jahat tu better tak payah buat la kan. berdosa kau!

korang pernah jatuh tak? tak kesahlah jatuh tangga ke, jatuh dr langit ke, jatuh dr pokok rambutan ke, eeiii dasyaatttt... aku pernah jatuh. selalu. tapi dulu la. time aku sekolah dulu, perkataan JATUH tu macam dah sinonim dengan aku. jalan salah sikit, jatuh. aiya.

1) Sudah Jatuh Ditimpa Tangga. korang pernah dengar peribahasa ni? Maksudnya berturut-turut ditimpa kesusahan. tapi aku ni lain kes. aku pernah jatuh dari tangga lipat tu. bila jatuh, tangga tu pulak timpa aku! eeeiiii dasyattt! dasyatt sakitnye tu ! sebab ape aku jatuh? malas ah aku nak cerita. bak kata orang, masa lalu jangan dikenang..muehehehe...


2) Jatuh Tak ditimpa Tangga. korang pernah dengar peribahasa ni? aku pun tak pernah sbb ni bukan peribahasa la ngoiii!!! haahhaha..masa dok asrama dulu memang susah. rasa macam duduk kat kampung hulu mane tah. kampung sekarang pun dah maju. toilet 5 star gitu.ada masa, toilet xde air. seluruh blok aku dh jelajah sebab nak berak punya pasal. aku pun terpaksa la mengangkut air dr kolah bawah sampai ke tandas tingkat atas. tingkat bawah penuh. apehal tah sume org pun nak berak time tu. frust aku. tangga licin. gedebuk. aku jatuh. air dalam baldi abis tumpah. nasib baik, aku tak melepas kat situ.hahah.
3)Kau Nak Jatuh, Jatuh laaahhh. pernah dengar peribahasa ni? try la google. mesti xde! haha sbb bukan peribahasa ye adik2..ni kes terseliuh time naik tangga. mane tak nye kaki aku lagi besar daripada anak tangga tu! terpaksalah pegi sekolah dengan kaki berbalut. best woo, pakai sandal pegi sekolah..kekekeke..
p/s: memang sedih gile time kaki terseliuh tu. member aku terpaksa mengorbankan masa die teman aku pergi balik sekolah. org lain pegi sekolah pukul 7, aku pegi pukul 6.30. yela, kelajuan aku berjalan pun 1 km/hour rasenye..kahkahkah..

15 comments:

CIK CIRA said...

hahaha....semua tu bila dikenang balik,jadi kenangan manis kot

Gimi said...

Hehe..sama gak kes masa duk asrama dulu.. Memang susah lau xde air..

Camne lak leh kaki besar dari tangga ni, mesti tak ikut dy punya piawaian ni..

Is, nasib bik tak de pe2 pas kena timpa tangga, x ke tangga tu berat?

tomato said...

takleh lupa jatuh tangga , pastu bontot sakit gile !!! sampai senak2 rase nak mati pon hade..huhu

Che akira said...

eeiii dasyaatttt...hahaha

ejulz said...

malang memang x berbau.. tuah pun x berbau.. heHe..

tag aesya..

http://kampung-kameq.blogspot.com/2011/02/saya-nak-join-bloglist-nelly-strange.html#links

Fariq said...

bukan kata jatuh je,, kena langgar, terhantuk dinding, mcm2 la semua penah.. kehkeh.. tapi tu la.. masa lalu jgn dikenang.. so jgn tanya.. :p

iwan_dextrous said...

ala...kesian dia..hihihih

AesyaZealous said...

@CIK CIRAagaklaa.. kenangan yg boleh buat kite gelak..wakakaka

AesyaZealous said...

@Gimiberat ooo tangga tu! balik rumah sakit2 badan!! hahaha

AesyaZealous said...

@tomatokahkahkha..klu tomato yg jatuh msti penyek kan..kekekke

AesyaZealous said...

@Che akirammg dasyatttt

AesyaZealous said...

@Fariqhahaha alaa. baru nak tanya tp jgn kenang pulak kan..kekeke

kakchik@ella said...

malang mmg tak berbau .. kalo dah jadi nak wat camna. pastu jom kita sandarkan pda kenangan eh. hihi ..

pipoq said...

aku ingat yg ko nak gi berak tu pehtu jatuh kat tangga tu pehtu tak jadi berak sebab najis ko tu tersentap akibat ko terduduk tu kot..ahahahaha..

tu la namanya qada dan qadar..sebab tu malang tak berbau..kalo malang tu berbau, mungkin takde lansung orang nak percaya pada qada dan qadar ketentuan Allah tu..

.::nany dingding::. said...

kentut bole bau..hehe :P

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat