Monday, February 14, 2011

Hari Kekasih Tanpa Seluar ??

macam ape je search HARI KEKASIH TANPA SELUAR BLOGSPOT. pastu blog aku pulak yang kne! wahaha diingatkan lagi sekali, blog aku bukan blog lucah k..


Assalamualaikum kawan2 semua.

Hari ni aku nak cite pulak pasal Valentine’s Day. Alah korang semua dah tahu kan kenapa kite tak boleh sambut event2 macam ni? Hai ini disebabkan event ni bukan lah drpd ajaran agama kita, agama Islam, malah nama eventnya sahaja dah menunjukkan pengasasnya bukan org Islam. Jika kita sambut, syaitannirrojim akan menghasut kita untuk melakukan perkara perkara yang melampaui batas dan akhirnya terjunam ke kancah maksiat dan dilaknat Allah. Nauzubillah..

Kat sini, aku nak tekankan juga bukan valentine’s day sahaja kita perlu jauhi tapi kalau berkapel dok pegang2 tangan,cium2, raba2 pun tak boleh. Bukankah memegang yang bukan mahram itu adalah dosa? ingatan utk diri sendiri gak.dush!

“Ala, nanti dia jadi suami aku gak”

MasyaAllah. Kalau sebelum kahwin dah buat macam2, Allah memberkati ke perkahwinan itu? wallahualam. Tepuk dada, tanya iman. Bukan tanya selera. Selera nafsu.

Jadi, bloggers sekalian, marilah kita jauhi perkara perkara yang mungkar ini supaya hidup kita lebih diberkati Allah SWT. Aminnn...

Sape2 yang kate, ‘eh, sy tak tau pun tak boleh sambut valentine’s. sy tak sekolah agama dulu.’ Sila lempang org itu laju2. Sekarang banyak buku, majalah,internet,rancangan tv sekalipun ada pasal hukum menyambut valentine’s day ini. Kalau korang tengok cerita Valentine’s Day je memang laaa...

bila berdua, ingat! ade yang ketiga menemani
tengok, siap buat peace lagi tu.

teringat dulu ade sorang member lelaki baru balik umrah, die hadiahkan aku tasbih. cantik. aku cerita kat mak , mak aku kata,

" tak salah kalau dia mencintai kamu. tapi pastikan cintanya terhadap Allah lagi tinggi daripada cintanya kepada kamu "

Salam Maulidur Rasul semua ! Selawat ke atas nabi jom!

p/s: masih tak paham erti cinta manusia T.T

12 comments:

iwan_dextrous said...

hihihi..keywoard kite same..hahaha

selawat setiap waktu..

Piah Becok said...

Saye pun tak paham jugak...

tomato said...

betol3~ :D

aesya ade pakwe tak ? hehehe :P

Wanie Affandi said...

sesungguh setan dalam pic tu sgt chumil...ahhahaha

FAHMI said...

Pastikan sebelum bersama membaca doa.hahahaha. gila jap kat sini boleh?haha

eik`S noName said...

nice pose...biar pedih telinge sket org yg sambut valentime day nie;..
hehe

Nana Syairah said...

Sejak bila pulak mak guna ayat 'kamu' nie ? HAHAHA

pipoq said...

pehtu tasbih tu ko buat ape ? perhiasan je ke ? hehehe

♥ Funna ♥ said...

yeah it's true..good entry..like it..

anak uncle azhar said...

kadangkadang benda ni rumit -____-

sweet_apple said...

salam.. menarik suka baca hehe :)

sweet_apple said...

salam.. menarik suka baca hehe :)

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat