Wednesday, December 22, 2010

Perkataan Manja ?

salam readers. dh join GA aku lum? muahahaha. join la. bagi memeriahkan majlis. eceh. ok. kauorang semua suka guna bahasa sms x? maksud aku, ringkas-gile-babeng-wa-ckap-sama-lu! aku selalu gak jumpe perkataan2 nih..dlm sms mahupun blog ke, facebook ke.. okay myspace dan friendster aku dah delete. jgn search aku okay? kakakakah.. kalau dulu selalu gak baca sms dr kawan2 pendek-gile-babeng camni. tapi skrg kami semua dah besar2 kan? diaorang mane la mesej aku. mesej gf n bf je. huhuhuhu. eh korang tau kan maksud 'n' tu? wakakka 'dan' ye maksudnye!!

kat sini aku komik-kan antara perkataan-perkataan MANJA yang kadang2 kite sendiri tak paham, lagi2 aku. :D manja ke?? hahah


suka aku bertanya kpd adik aku . beliau lg expert bab2 bahasa pasar ni. hahah.
beliau cun weyh. ni belog die. pergi terjah : http://terbaekwokk.blogspot.com/ :D


again T.T

jeng jeng jeng

marilah martabatkan bahasa melayu kita! hahah! aku tak kesah sangat. kalau A. Samad Said dan Dato Haji Shahnon baca macam mana? okay, dapat bayangkan..muahahaha..

rasa kelakar lak buat post ni. jangan marah aa!! :)

pssssttt : bila aku nak buat pasal cinta ni? perlu ke? kahkahkah! nk ckp psl boyfren tp boyfren i tak la hensem mane cam bf uollss~lebih kurang macam ni je....


kite clash! u malukan i!!

24 comments:

Nur Hidayah Bohari said...

sedapnye korek idung..ngah3..erk~

Njla Azman said...

actually = xceli
sakit-sak8

ohhh, ekstrem. kan ? hahaha

fathiahRAIHANA said...

yg lagu dasyat b. inggeris pon bole singkat jugak . haha . GENIUS btol .

cik @!en said...

haha.. kena byk banyak kali baru nk faham bahasa2 mcm tuh.. huhu

tqaAwesome said...

aku pon nak nanges bce weh T__T
tak pahamm la duh (bodoh) haha.
eh bukan ko. mereka

Fafaa_Abdul said...

Sukalah :)
Setuju 250% HAHA
Dulu pernah jugak gedik gedik buad shortform macam tuu.
But sekarang sudah matang yaww tee hee :)

♥cik fyza ♥ said...

kahkahkah~ lau cik fyza mmg mrana la lau de org sms cmni tiap2 ari...kuang2

♥cik fyza ♥ said...

kahkahkah~ lau cik fyza mmg mrana la lau de org sms cmni tiap2 ari...kuang2

AesyaZealous said...

@Nur Hidayah Bohari jgn kutuk boyfren i! muahahahha

AesyaZealous said...

@Njla Azman aah la! byk lagi kan! tp xlarat la nak buat entri panjang2! ahhah

AesyaZealous said...

@fathiahRAIHANA memang teror. jgn terrorist sudah..muehehhe

AesyaZealous said...

@cik @!ensame2! haha

AesyaZealous said...

@tqaAwesomeduh, doe, dowh..(bodoh) hahah

AesyaZealous said...

@Fafaa_Abdulbagusla dah matang..hihiii

AesyaZealous said...

@♥cik fyza ♥boleh kentut berdarah cik fyza oiii

S.U.R.I.A. said...

SETUJU!!!sakit mata pun ada baca msg org gitu!!

pipoq said...

aku rasa nak kene terbitkan satu kamus singkatan behasa pehni..

kalo dulu punya behasa singkatan bole la nak paham lagi..zaman sekarang punya behasa singkatan lansung aku tak paham..

Farhana Sahri said...

xske terlalu singkat..heheh

ejulz said...

demand tggi.. haHa

ejulz said...

demand tggi.. haHa

kechixx said...

korek idung itu satu nikmat yang sukar di lafazkan dengan kata2..heh?

hehehehh:)

AesyaZealous said...

@ejulzhaha demand

AesyaZealous said...

@kechixxhahaha tau takpe! nikmat beb

g@Ry DaNi@L said...

tapi bende yang dah memenang pendek dipanjangkan.. macma x logik langsung..

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat