Wednesday, November 24, 2010

Innalillah

salam readers. semalam, adik aku call. dia bgtau yg salah seorang student perempuan Kolej Matrikulasi Melaka telah meninggal dunia.

Nak dipendekkan cerita, sebelum meninggal, arwah selalu sakit perut dan menyatakan hasrat utk ke klinik jumpe doktor. satu hari, die tak hadir ke kelas. rakan arwah syak something happen. die pun pergi check bilik dan juga bilik air. ade satu toilet tu berkunci dan takde org nyahut. diorang pecahkan pintu dan nampak arwah terlantar kat situ. bawa pegi hospital dan disyaki telah meninggal dunia. Innalillah. Al-Fatihah.

sakit apa? wallahualam. rasenye arwah pn tak tahu die sakit ape.

p/s: hari ni aku nak tnye adik aku lagi. betul ke meninggal dunia? kalau pergi menuntut ilmu, dikira mati syahid kan?

google
korang kalau sakit perut berlarutan cepat2 pegi jumpe doktor tau!

7 comments:

Aina Fadzila said...

innalillah. dah sampai ajal kan. kat mana2 pun kita leh meninggal. :| betul la. nyawa kita akan di tarik tak lewat dari sesaat pun. btw, kim salam kat adik. saya dulu pun Matrik Melaka :)

Tomato Gurl's Life said...

al-fatihah..yup semoga arwah tergolong golongan mati syahid..

p/s: tenkiu wish besday cik tom :)

aieOreo said...

innalillah..

al-Fatihah..

chokeLy said...

innalillah..

hmm.. apendix ke die?

AesyaZealous said...

tak tahu lah sakit ape..huhu

ateeka amer said...

mengingatkan aku kat sorang ex kmpk yang passed away time puasa. first, aku kalut sebab aku tak tau kes, dan orang tubi2 datang tanya aku.

second, rupanya budak tuhh 1 kampung la dengan aku, pernah belajar tusyen sama2 dan saling mengenali, tp tak pernah bump kat matrik. adehh teruknya aku T__T

AesyaZealous said...

btul2..aku pun igt jugak. huhu.

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat