Tuesday, November 30, 2010

didiskriminasi kerana tiada Handphone

henpon? semua org ade henpon kan. jgn kelentong aku la kate xde fon. kalau adik2 aku kate diorang takde henpon mmg aku percaya. kahkahkah.

okay, straight to the point. telefon bimbit ni sudah menjadi keperluan asas manusia dah aku rase. macam mana keadaan dunia kalau xde henpon? argh, PM pun gune asap utk hantar information. kahkah. kalau xde henpon, aku rase semua negara kat dunia ni belum mencapai tahap negara maju. kalau xde henpon, xdela tercipta laptop dan sebagainye kan. okey sila kate ya.

kalau dulu dulu zaman kakak aku dekat U, mmg beberapa org je yg ade henpon. kalau yg ade henpon tu kira mmg kaya la time tu. kauorang igt simcard dulu murah kah? mahal doh. dulu2 pun tepon rumah aku gune henpon. pergh, kire aku takde la batak sgt dgn henpon2. kecik2 dh merasa pgg henpon. tp korang dpt bayangkan tak besar mane henpon tu? bygkan la sendiri. jgn stim plak.
okey, zaman skrg. budak kecik pun ade henpon. dah pandai main game. budak2 sekolah skrg sume pun dah ade henpon. boleh dah duk gedik2 dgn aweks n balaks. message 24 jam. cis aku ni mengata org. aku pun same. lps abis spm, suke gile msg2. tp aku dok message kwn perempuan aku. 24 jam msg. bgun pagi msg, mkn, nak tido, nak gi mandi, sume lah. lesbo ke? ohh tidak, maybe rase teruja yg amat sgt. sbb abis sekolah dah..yippii..


disebabkan budak2 sekarang ade henponlah, diorang sudah naik kepala. pandai dah nak berlagak kaya. nak kwn2 dgn org loaded je. ade henpon, kamera. skrg org suke gune ape tu, DSLR. ha, bdk sekolah pn da pandai gune benda alah ni. dgn segala kemajuan ini lah dorang mendiskriminasikan adik aku. parents aku mmg cukup tak suke bile time sekolah dah ade henpon. nanti tak belajar.

kwn2 adik aku nak hang out, sikit pun tak ajak adik aku. sbb adik aku takde henpon. klu ajak pun, ajak2 ayam. xlayan sgt.

"weh, x ajak aku pun.."
"tu lah ko..ko xde henpon.."

tepon rumah boleh der. sah rumah die takde tepon rumah. kesian.

konklusi,
'ORANG YANG ADE HENPON JE BOLEH KAWAN DGN ORG ADE HENPON.YG XDE BLEY BLAH'

dem.

2 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

hahahah ak cm terasa gak
dlu mse zaman skolah xde phone
bila lost contact dorg ckp
xleh nk cntact kau.. kau asyik ngn myspace je ktorg mnde tenet
gne phone je =.="

aiman afiq. said...

ni macam kutuk aku pon ade jugak weh.

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat