Saturday, August 8, 2015

"Mudanya awak kahwin !"



Assalamualaikum wbt. hai uolss. usia usia camni memang ramai dah mula mendirikan rumahtangga. Ahkak ni bukan nak kata tangga, simen nak buat tangga pun belum tentu ada. hahaha. 

Orang lain sibuk nak kawen. aku sibuk membesarkan badan. Badan aku cepat gemuk la*alasan*

Ramai sekarang kawen muda . Bagi aku, kawen sebelum umur 25 kira muda la tu. siap dah ada anak - anak. Bestnya. anak dah besar nanti still nampak muda. Silap haribulan orang tanya anak, "kakak ke tu?' padahal emak. muda gitu khennnn.

Nak dijadikan cerita, sekeliling aku jangan cakap la..ramai dah yang nak kawen. paling tidak pun ade boipreng. Aku ada lemak yang terkumpul je. hurm. Kalau jumpa kenalan baru, paling susah sekali nak tanya "DAH KAWEN KE BELUM?" 

Sebabnya, nampak macam dah kawen, tapi kang kalau kita tanya, takut orang tu sentap ke apa kan.. Kalau nampak muda, tak semestinya belum kawen kan.. Nak jaga hati punya pasal, aku lebih selesa tanya paling minimum pun bertunang la...




rupa-rupanya, haaa kauuu. kawen dah. siap dah mengandung. badan kecik wa cakap sama lu. sama baya dengan aku. comel je orangnya. jauh beza dengan aku yang bambam ni..hahahah




Bila kita tanya macam tu, play safe sikit la. mesti dia terperasan "EH EH AKU NI MUDA LAGI KE ? ORANG NAMPAK MCM AKU TAK KAWEN LAGI.. AWET MUDA GITU.. hepinyaaaaaa" (dalam hati)


Okay aa tu kan? TAPI, kalau orang tanya aku pulak, jangan harap la diorang tanya title paling minima. paling kurang pun, diorang tanya ni..




menangis ahkak uolss.. nampak sangat muka tua. hahahahaha


hampeh.


bye.  diet.

5 comments:

CXopportunities said...

Takpe. Jodoh ajal maut semua di tangan Allah. Bila da sampai seru.. In ShaaAllah. Tak bermakna dah kawin tu slmt dunia akhirat .. byk lg dugaan mereka. Makin besar cabangnya. Masa bujang ni boleh berbakti dkt ibu bapa dan msyrkt. In Shaa Allah ada hikmah. :)

Ammar said...

Kahwin nanti jangan lupa jemput aku tau...

Ezy Loy said...

nt sampai jdoh kawen la..
sabar ye.. pedulikan pe org ckp..
enjoy mase bujang..
=)

Nyamuk Terbang said...

kawin cepat wey...jangan lupa jmput aku

Nabila Syifa said...

comel kartun ni .hikhik

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat