Sunday, February 22, 2015

Barang Elektrik Cepat Rosak Tanda Ada 'Benda' Dalam Rumah











Ada yang mengatakan kalau barang elektrik cepat rosak bermaksud salah satu tanda-tanda gangguan makhluk halus.

Wallahualam

Pengajaran :  Jangan percaya membuta tuli. Siasat dulu dan bawa berbincang, Jangan mudah percaya sesuatu perkara. Berusaha dahulu cari punca dan jalan penyelesaian.


11 comments:

intAn said...

betul tu .

anyway , boleh followback ? hehe tq ^_^

ezy.xixii said...

nk percaye pon ssh..
xpercaye pon ssh..
mngkin barang tu xberkualiti ke..
ihiks..
ntah la..

Miss Xyz said...

AHAHAHA, kdg2 rasa lawak+seram at the same time klu ada org buat statement cmtu

Hafiz Hafizol said...

mggu lepas pemanas air rumah aku rosak.. bulan lepas tv rosak.. aiyo... akutnyeee

Yanty Lee said...

pergh!

ini kali pertama tahu mitos camni.
Haihs. seram pula.

Pinangso Loro said...

kalah membeli menang memakai... beli lah barang yang agak mahal tapi berkualiti yg boleh digunakan bertahun2... berbanding dengan yang asyik rosak... kalau kira balik harga dah hampir sama jer

reza al-razi said...

makhluk halus pun kisah bab2 teknologi ni ke? huhu.... lama jenguk sini..

Aujinz said...

iye ker?.. ermmm... tak pernah dengar pun lagi..

lenkali jangan beli charger murah.. koh koh koh

Zyra Roxx said...

coincidence je tu. hantu nk buat apa dgn perkakas letrik? kahkah

YattAkasah said...

seram pulak rasa..hehe

Ariana said...

Jangan seronok ketawa2 kan benda2 mcm ni. Dh kena batang hidung nt baru nak melolong.. aku guna semua brg elektrik branded, (Samsung, LG n Panasonic) tapi aku perasan, 1 demi 1 rosak dgn mudah n cpt, aku pun mcm korang gk, aku gelak je bila ada yg ckp bab ni, sampailah 1 hari tu ada sorang kawan mak aku ni nasihat kan aku n minta aku cuba perubatan Islam.. lepas dh try, hmmmmm tidak syak lagi..

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat