Sunday, July 15, 2012

Kaki Semut Semut


Assalamualaikum wbt.. korang pernah kena kaki semut semut. ala macam kaki kebas tu la. macam ade semut gigit gigit. hoho. gua selalu jugak kena. mungkin sebab gemuk kot. lalala.. antara penyebab semut2 adalah pengaliran darah yang tidak lancar. selalu terjadi kalau duduk terlalu lama..

pernah kena kan? kebas gila woo.. kalau picit2 kaki rasa macam kena cucuk cucuk. sakit woo.. nak berjalan pun tak boleh. kena rehat sebentar tunggu darah mengalir baru lega. 







gua ade sorang member ni. kalau kaki gua kena semut semut, gua kalau boleh TAK NAK bagitau beliau. sebab apa? sebab gua pernah bagitau. dan inilah yang terjadi....





DIA SEPAK KAKI GUA ! PERGHHHHH SAKIT nak mampus TAHU TAK !! grrr rasa nak bagi penampar sedas! haha



Korang? suka kena semut semut? 

24 comments:

~Nur Zulaiha~ said...

ok,, kelakar giler yg nie,,
tringat time abg kna mcm nie, bini dia g pijak kaki dia,ala konon2 bemanja la.. haha

Zul De Alexis said...

hahaha..kejamnya..:"(

Haris Khairuddin said...

hanya semut je suka kena semut2.. ye ke?? hoho..


dulu ada kwan kena semut2, time tu dia baru nak bangun tido. bangun2 je dari tido, pijak lantai terus jatuh tersembam ke depan. tergamam gak tengok. pastu baru tolong picit2 kaki dia n bangunkan dia. giler seram tengok cara dia jatuh time tu..

♥ Cik Zack ♥ said...

hahaha selalu sgt kne. skit sgt2 ! wuuuuuu

bloggerboy said...

hahaha mmg suka usik kaki org yg kebas cam nie..betambah sakit kaki dia..wakaka

btw,follow me back k ;)

kaki bola said...

kaki semut2 takpe.jangan kaki patah sebab kena sepak oleh kwn.haha

pipoq said...

anak aku tu baru nak umur 4 tahun pun dah pandai semut semut kaki..

tapi bagus jugak sebab bila dia nak duduk lama lama mengadap main game aku pasti momokkan dia dengan kesemutan kaki..

paling kelakar, suatu masa dulu kalo nak berak dia suka nak duduk main air lama lama dulu..sekali tu sampai kebas kaki dia dok bertinggung tu lepas tu terus insaf..hehehe

haz said...

waaa. tak suka gila bile kene semut2 nie. memg skali kne memg tak boleh bergerak langsg. even mase tu kat sinki toilet. haha! dan paling pantang bila ada org usik kaki mase tu. komfem haz akan jeritnye lah. ngee >.<

FarahNazurah said...

Hahahaha. Sepak kaki dia! *evilface.jpg* xD

Hazwan Arif said...

Kat Tganu, orang panggil "kaki serbang" hehe

http://kalampatah.blogspot.com/

cik najihah said...

time kebas kaki kalau ade yg sentuh kaki tu memang nak kene penyepak la

.........cP~ said...

Salam..

Memang sakit kalau semut2..(orang jawa panggil semuten)

kalau bangun dari tidur mesti rasa nak nangis sebab kaki tak boleh gerak. Tapi, suka ketuk2 and picit kaki tu kuat2 sebab nanti dia cepat lega.

Rien Rose said...

owh kaki kebas.. rin selalu jadi.. tak boleh duduk kat lantai kosong cmtu kena ada lapik.. lau tak 5 mminit pon daah kebas nak mampus hhaha

AMMAR YASIR said...

Nanti ko kena semut2 aku nk sepak boleh? Bhahahaha

teratak hati said...

Mmg sakit la klu kena sepak tgh kena semut2 tu kn..selalu kna klu duk brsila atau brsimpuh lama2

Aujinz said...

kaki semut semut macam nie selalu kena ke aku bila kat masjid.. wakaka.. pesen tido masa khutbah memang harus laa kena semut semut nie..

koh koh koh

Asyiqin Haulisah said...

weh aku pun selalu kena. haha gila kejam sepak kaki.

Siti Safiyyah said...

macam yg Hazwan Arif cakap tu. kat tganu kite panggil "kaki serbang". tapi bila cakap camtu dgn kawan2 yg bukan budak tganu, mesti depa tak paham. hohoho.

eh sbnrnya kalau gerak2 kan kaki yg tengah kebas tu lg cepat hilang kebas drpd duk diam je. rasanyalahh :D

Nizam Ijam said...

mesti rasa geli2 kan..haha

wanabee said...

kaki semut2 tak apa lagi . ni kalau kaki cramp( simpul biawak )...mmg jari kaki herot pulak mcm kena strok tiba2 sbb angin sejuk ....lagi pedih azab seksa nak kena cover depan orang ramai . haha ...



p/s : kuih raya sarang semut mcm sedap utk tahun ni :3

nurhaziqah_ikah said...

selalu jugak kene semut2 ni. dulu time perhimpunan pagi selalu kene,, pehh sakit!

Azura Banyak Cakap said...

Hahahaha lucu! Memang tak selesa, paling geram kalau ada orang sengaja pukul kaki tu, haduii. >.<

aswadz said...

kesian kena sepak. err... next time nak tumpang sepak bole? hehehe...

e F a said...

comey nya gamboo tu.

pernah2.. siap duk tolong pijak2 lagii... hahahahah

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat