Friday, May 4, 2012

aku bukan multitasking punya orang

Assalamualaikum wbt.. wah macam dah lama aku tak bagi salam kat sini. heheh.. okay tak payah panjang berjela, mari straight to the point.

adakah anda seorang yang MULTITASKING??
MULTITASKER. orang yang boleh buat beberapa kerja dalam satu masa.

cerita ni aku tak tahu lah sesuai dgn Multitasking ke tak. tapi aku rasa betul la kot. hahah.
aku bukan lah seorang yg multitasking punya orang. aku tak boleh fokus beberapa perkara serentak dalam masa yang sama. dah lama aku berusaha utk jd multitasker ni. tapi susah. huhu.

sebagai contoh, aku tak boleh menulis semasa guru sedang bercakap/mengajar dihadapan kelas. kalau aku menulis, maknanya aku tak dengar apa yang mereka cakap dihadapan.

aku juga tak bleh membaca sambil dengar lagu. kalau aku ikut menyanyi maknanya aku tak fokus dengan apa yang aku baca. ini common la kan. tapi ada jugak yang boleh wooo camni.. tabikkk..

dan yang paling ketara, aku tak boleh dengar kalau dua orang bercakap serentak. contoh yang pernah berlaku, macam ni..




seeee??? macam macam perkara pelik aku buat kalau hilang fokus. haha

ade lagi. lagi lagi kalau kena dengan orang yang jenis tak suka cakap berulang. contohnya adik aku. si Jijah yang kini berada di Unimas. hahaaa.. (hai jijah !!! :p)




kan dah kena SPENDER BASAH...

spender basah = buat tak reti je apa org ckp. haha

aku rasa, utk bekerja, multitasking ni bagus untuk sesetengah bidang. tapi tak berapa bagus jugak. nanti kat office buat kerja sambil main facebook. hahaaa acane tu?




haha korang? multitasker atau tak?? heeeeeeee


24 comments:

Afifah said...

Adik kat UNIMAS? Dia amik course apa? Saja nak tau sebab saya pun student UNIMAS jugak :D

AMMAR YASIR said...

Konon fokus. Bhahahaha. Spender basah

Farrah yong said...

aku pun tak boleh la nak multitasking gak, time kerja , memang susah nak fokus bile aku wat kerja sambil dgr arahan bosh. serius -.-"

Mia.lurve said...

sy pun xpat fokus banyak benda. klu menulis xpat dgr ape org kt dpn ckp. yeah. btol3. tp ade org dpt an.*jelez ni =D

syira said...

huhuhu..
kita pun mcm tu jugak.
lebih2 lg, bila tgh sibuk berceloteh, letak bom sebelah pun tak sedar kot..huhuu

kiki rara said...

kite same.
spender basah. hehe

CikMai said...

bahahahaha kan dah kena...(^___^)v

NiaLidia. said...

yg part spendek basah tu selaluuu sgt kena. tak paham kena spender yg jadi mangsa,wahahaha

Amirah Azizah said...

tau puunn..nak2 kena ulang cerita panjang. mmg kena spender la dgn aku. hahaha :p

pipoq said...

macam mimpi ngeri je bercakap dengan sependa basah..

eh, apesal semua orang fokus pada sependa basah ni ???

Miss S said...

saya mcm tak boleh je jd multitasker. kalau semua org nak ckp ngan saya, mesti kena marah and saya selalunya akan suruh tunggu turn nak berckp. pening klu dengar sume berckp. last last satu pun tak dgr.. ngehehe

happy eim said...

blaja sambil dgr lagu blh lg..
tp kalau dgr dua org b'cakap, mmg tak boleh la..

kenapakah spender basah? tak boleh kah baju basah ke, seluar basah ke..

=.="

Ibtisam Najmi said...

kalau ini definisi multitasking..maybe I am a multitask-er. kalau dengar lecture, tangan takboleh duduk diam.mesti dengar dan tulis. by that, i don't have to study much more after the lecture. kalau baca buku, mesti dgr mp3.baca ikut rentak lagu tu..bila exam..agak2 stuck..nyanyi dlm hati,,n selalunya terus teringat notes yg dibaca ikut rentak lagu tuh,,

~eZmALiZa~ said...

kah3...lawak gile komik ni... suke noh wat perangai lucu taw... :D

FarahNazurah said...

kalau saya setengah-setengah. setengah multitasker, setengah tak. eh XD

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

hahahahah...first time dgr simpuln bahasa 2...kihkihkih...gelak guling2...:)

Paragass said...

makan popcorn sambil tengok movie boleh? yang tu mesti boleh kan kan? >.<


salam kenal =)

fndrocka said...

hidup tak dpt lari dri multitaskng...cuma jgn terlalu multi sgt sampai bahu rasa nak runtuh

M Fizan said...

huhu..suka baca entri ada kartun..nice art.. saya multitasker.. boleh buat banyak kerja dalam satu masa ^_^

Bidadari Besi said...

Kalau tak spender basah, mesti cakap : Ehh, aku cakap dengan meja ke? Ahaaha

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

slalu gak jd mcm ne... pastu xingat pe yg dibuat

ShahzCudin said...

haha..ramai je macam ni..so kira normal lagi la ko nih..

Noah Nothat said...

Spender basah tu istilah dari mana??? haha.. kesian adik ko cakap sendiri

cha'e said...

aku boleh multitasking only when it comes too twitter-ing, facebook-ing, and bloggi-ing. hahah. lain2 hampeh

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat