Sunday, April 15, 2012

Finishing School

untuk pelajar semester akhir, ada satu program yang dinamakan sebagai FINISHING SCHOOL. program dua hari ini melatih para bakal graduan bagaimana cara untuk menempuh sesi temuduga di alam pekerjaan nanti.

ada dua perkara yang paling gua ingat. BRANDING YOURSELF dan juga SELL YOURSELF.










sangat kotor rupanya pemikiran gua. haha.




BRANDING YOURSELF = ade identiti/ keistimewaan sendiri. 
SELL YOURSELF = promote diri yang kita layak diterima dlm company tu. 

9 comments:

syazrinakuya said...

aku tak pergi pon program ni dekat u aku. aku lari. HAHAHA.

Cik Chokie said...

hahaha miza pun berfikiran macam tuh jugak tadi XD wakakaka. nak jual diri . brrr ~

cik najihah said...

bole tersalah anggap kan hihi

MIDA MIDOT said...

ni yg tak sabar rasa nak jadi mahasisiwi, :DD

Haris Khairuddin said...

pemikiran kau kotor?? hurm... x paham. (am I trying to act inesen here? hahaha..)

cha zainol said...

tak salah pon :)

J.Syazwana said...

hak hak.
dulu aku ikot jugak kursus ni.
before LI tak silap aku.
huhuhu

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

haha.. otak tak boleh belah!

thaqibzaki said...

otak kuning.? hahahaha. :D

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat