Thursday, March 22, 2012

Perempuan Tak Suka Kucing, Bukan Perempuan Penyayang?

Perempuan Tak Suka Kucing, Bukan Perempuan Penyayang?

apakah? secara jujur, aku tak berapa setuju statement yang aku buat sendiri ni. hahah. aku terpanggil untuk buat entri kali ni disebabkan ada seseorang yang bertanyakan hal ni kat aku. sebelum ni pun ada juga yang bertanya. " Kau suka kucing tak? "



aku pun sebenarnya tak berapa sangat dengan haiwan yang comel ni. aku jarang membelai kucing. aku tak ada rasa nak main-main dengan kucing walaupun kucing tu comel tahap gaban. sampai mak aku pun perasan yang aku tak berapa sangat dengan kucing.

TAPI walaupun aku kurang meminati haiwan yg comel dan berbulu ni, tapi aku tak berlaku kejam terhadap kucing. takdela sampai aku sepak terajang sampai mati.. takde takde.. berdosa.. ya, aku tau, Rasulullah s.a.w juga sukakan kucing..

ada certain orang yang melabel orang yang tak suka kucing ni, dia bukanlah seorang yang penyayang. lagi sekali aku tak bersetuju. 

walaupun aku tak suka kucing, tapi aku suka arnab. suka mengkarung. suka kura-kura. suka hamster. suka ikan. so, still jugak bukan penyayang?? ke kena suka kucing jugak baru penyayang?? tak kannnnnn...

jadi sekali lagi aku nak tekankan, BUKAN HANYA SUKA KUCING, KITA BOLEH DIKATAKAN SBG PENYAYANG. DAN BUKAN SEBAB TAK SUKA KUCING, KITA BOLEH DILABELKAN SBG TIDAK PENYAYANG.


tak kesah la macam mana pun, tapi aku lebih suka macam ni...



 heeeeeee =)

14 comments:

Safwan Seth said...

aku suka kucing yg comel je...haha

saya cello191 said...

sapa yg label camtu..aiyokk..

but,aku suka kucing...XD

laskar pelangi said...

mesti takut meowwww ni. meh nak bagi hadiah meowww kat dia lah..hihi;))

saya minat meowwww sangat sangat;)
rindunya meowww kat rumah..uhuhu~~

Anonymous said...

rien takut kucing.. nizam gila kucing.. hrp2 kwen nnti die xbela kucing.. T_T

p/s: mls nk sig in :P

Haris Khairuddin said...

ko memang x penyayang pon.. muahahaha~ >XD

bergantung pada org tu gak sebenarnye. maybe dia ada alahan. mana la kita tau..kan.

Mish Apple said...

rmai ckp mcm tu, pelik . maybe diorang ble tgk kte gedik-2 dpn kucing itu tandenye sayang .

ZYASH said...

hehehe...tergelak jap bace entry ne tau....

ShahzCudin said...

x suka kucing takpe..jangan pi bunuh kucing tu sudah la..

NiaLidia. said...

bukan tak suka, tp takut kucing ><

J.Syazwana said...

aku suke kucing yang gemuk2 je.
hahaha !

cik najihah said...

aku x bape minat kucing tapi aku penyayang..bole gitu?
hihi

Aesya Zealous said...

@Anonymoushahahah mesti bela punyaaaaa

@laskar pelangi mana adaa takuttt

@saya cello191 heheh.. penyayang la ni? lolol

@Safwan Seth itu pilih kasih namanya..haha!

Aesya Zealous said...

@J.Syazwana amboi kau! haha yg kurus pegi la bg makan.. haha

@NiaLidia. eee pentakut.. >.<

@ShahzCudin heheh baikk..

@ZYASH hehe gelak laa :)

@Mish Apple agak la!!

@Haris Khairuddin cisss!! aku pyyg tau!! lol!

Aujinz said...

ahahahhaha.. saya peminat kucing.. tapi saya tak kisah kalau perempuan tak minat kucing.. koh koh koh

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat