Saturday, October 8, 2011

Al-Hijab, lakonan Pierre Andre dan Nur Fathia



kelmarin gua dan rakan2 tgk wayang, Al-hijab. Pierre Andre selaku pelakon utama dan pengarah. bagi gua, Al-Hijab ni merupakan filem paling seram oleh Pierre Andre sendiri jika dibandingkan dgn filem2 seram beliau dulu.

digandingkan dengan pelakon Nur Fathia.

filem ini mengisahkan Rafael, lakonan Pierre Andre yang ingin membuka hijab utk mencapai cita-citanya.

banyak hantu2 keluar. bagi gua, agak menarik jugakla walaupn hampir sejam pertama agak slow sikit sebab belum bukak hijab lagi. so takde la hantu kan. tapi setengah jam akhir tu memang sakit jantung la sebab hantu bertubi-tubi keluar! muahahahaha..

bagus Pierre Andre. beliau buat kita bengang2 dulu sekali gedebuk die bagi kita sakit jantung. wahaaaa... siot. yang penting, awal2 cerita memang best!!

gua taktau nak bagi ranking berapa star. kalau gua, hampir 4.7. lain orang, lain citarasa kan?


















best kan?? amacam?? gi la tgk! wakaka!




p/s : alaaa, gua tau ramai yang pengecut.. alasan, "ohh puhleaseee~ I tak tgk cerita melayu okay! I tgk mat saleh jer~ ape ade hal dgn cerita melayu. sikit2 hantu. tak membina minda lgsg!"

so, pegi laaa tgk three musketeers sana.. muahahaha..

11 comments:

msredcheesecake said...

Ramai yg kata seram n best.... Kena tengok ni...

ღ p!nk veLvet ღ said...

dah byk bloggers yg buat review pasal cite ni ckp best n seram ... tp amatlah tkot mau pegi tgk, hahaha~

RinsyaRyc said...

hehehe.. comella hntu dia.. --->aku takkan tengok cite melayu selain hantu.. adala satu, pisau cukur.. best gilo. ngehehehe

nurul diana said...

nak exam so x ley pi panggungg :(

Nyamuk Terbang said...

ko g xajak aku kn
okbai

Eyka said...

hahaha..gilaa best cite ni..

sebnrnye kan dyorg yg cakap ayat ni:
"ohh puhleaseee~ I tak tgk cerita melayu okay! I tgk mat saleh jer~ ape ade hal dgn cerita melayu. sikit2 hantu. tak membina minda lgsg!"

sbnyerr takott leteww...sje je byk alasn tak nk tgok kan? haha:P

Si Gadis Semasa said...

ni yg rasa nk tgk ni .

Run Away said...

teringin nak tengok cete ni...mcm best kan..

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

kalau x seram kena kau. nheee.

amna said...

ingatkan cerita pangajaran ke apa, rupanya seram.. huhuhu~

Pendamba Mawar said...

ramai kata tak seram pun

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat