Friday, September 23, 2011

Tips Tak Boleh Pakai ketika Bawak Awek Jumpa Parents

Assalamualaikum wbt.. bagi korang yang dah berpasangan, korang dah bawak pasangan masing2 jumpa mak bapak korang belum? haaa, cepat2 lah jumpa ye. mintak restu.

mak gua pernah kata,
"kalau lelaki ikhlas dan betul2 nak perempuan tu, first sekali mesti die datang jumpa mak bapak perempuan tu dulu"

haaaa..amacam? betul ke? gua tak tau. gua tak pernah kapel. wakaka kbai.

nak dijadikan cerita. ada satu kisah ni. kisah ni berlaku kepada moyang gua punya anak punya adik perempuan punya anak sedara dan blablabla.. haha.. (sebenarnya tak nak bagitau sape)

dah lama si mamat ni kapel dgn awek die. satu hari, die menyatakan hasrat dia kepada keluarga utk bawak awek die datang beraya kat rumah.

first sekali mak die tanya,
"pakai tudung ke tidak budak tu?"

mamat tu pun kata,
"pakai"

ohh begitu senang hati mak si mamat tu bila tau bakal menantu pakai tudung. tibalah hari yg dinantikan, si awek datang beraya. tapi, satu keluarga terkejut tentang awek tersebut. lepas awek tu balik, masing2 bertanya kpd mamat tersebut...


ko nak tau mamat tu jawab ape?? baik punyaaaa...

logik ke weh?? haha!

pengajaran disini, bagitau jela secara jujur latar belakang sebenar pasangan korang tu kat mak bapak. nasib baik pasal tudung. kira okay lagi.. kalau jantina??? mau heart attack parents korang! hahahha!


p/s: to all boys out there, please! please jangan guna alasan macam ni! mcm shial weh.

20 comments:

kim heeruul said...

haha..
boleh plak tertinggal yerk.
gua tak ada gf,so blom masa lgi gua nak tayang gf dekat parent gua..^^

Penyu said...

err...er.... er..... kbai.

vampire and his lady said...

haha.. gelik!

Myza Sam said...

nasib baik dia tak tertinggal rambut dia , kalau tak mesti mak laki tu pengsan ! HAHA


Myza ada benda nak bagi tahu , honestly . . baca la sendiri . malu la :)

http://expressionbymyzasam.blogspot.com/2011/09/honestly.html

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?609ea9613f49647daaf8d86712b02443

Dorky Guy said...

tak pernah kapel? #foreveralone

Ateeka Amer said...

"kenal kat mana?"

....

"kat internet."


Sikit punya jujur kan aku.

Mila Ahmad said...

boleh pulak mcm 2 nape xckp lupa nak p beli tudung hahaha...

kaizen said...

naseb x suruh g pinang terus....

ღ p!nk veLvet ღ said...

bf org on 2nd date dah jumpe my parents, pastu stiap kali b4 dating mesti dtg umah dlu, hehe~~

org laks 1st jumpe her mom mase abeh blaja ... pastu 2nd time mase merisik, ahaks~~

Nyamuk Terbang said...

ala
len kali bgtaw la tdung melayang msa on da way nk dtg
kn logik skit tue

mocha~ said...

serius klakar! hahhah

nurul diana said...

hahaha , trbaekk punye jwapan

fiezah91 said...

haha..lucu. boleh pulak tudung tertinggal.

cik mun said...

hahaha..nsb bek x ckap tdung die terbang kena tiup angin..

yad'z said...

baik lah jujur dari pura2. ni dok pakai tudung baju kurung segala. tapi kat luar cam cika.. #wtf betul.

IEQAH said...

baek truih terang dr awai awek da mmg pree hair...

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

sangkut kat pokok mane2 la tu..

Aesya Zealous said...

@Myza Sam haha agaklaa.. alasan xlogik weh

@vampire and his ladyhehe

@Penyu babai.hahaha!!

@kim heeruul nnt ade, tyg ler..kekeke

Aesya Zealous said...

@ღ p!nk veLvet ღ suweeetnyeeee

@kaizenkekeke

@Mila Ahmad hahaha same jugak xpkai tudung sebenarnye..haha

@Ateeka Amerjujur gile!!hhaahha

bighagenjo said...

haha! kencing tak agak2

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat