Sunday, September 25, 2011

Orang Cina pun baik hati. orang kita?


"hello! aku nak balik kejap lagi.. birthday ko hari ni ko nak ape?"

"nak Domino's!!!!!!!"

mak aihhhh.. pokai aku.. tengok wallet, tinggal RM15. cicak kobeng punya budak. terpaksa aku keluarkan duit dari atm.

semalam besday adik aku. dia blogger gak. dia ni generasi speaking london. aku ni generasi makan asam taik idung apek. meh terjah http://terbaekwokk.blogspot.com/


dia baru 15 tahun tapi lagi tinggi daripada aku. dan aku juga tinggi orangnya.
aku nak cari bakal suami yg tinggi supaya dia tak kena buli dgn adik2 aku.
cian tau kalau comi kitew kene bulieeeee... haha!

sampai saja di Domino's, aku tengok2 menu..ahhh sudahh, nak beli banyak mana ni. ishh, takkan aku nak guna duit semata-mata mkn piza ni je..ishh3..

semasa beratur di Domino's, aku beratur belakang sorang amoi. tibe2, die hulur kat aku sekeping kupon.

"I kasi u ini kupon la. Buy 1 Large Pizza, got free 1 Regular pizza"

"ohh, thanks!"

"I ade banyak. hehe"

kemudian, amoi tu bukak handbag die, dan bagi aku sekeping kupon lagi. wakakaka. bagai orang mengantuk disorongkan bantal, aku amik jela. hehe. die suh guna cepat. dah nak tarikh expired..
baik hati betul amoi ni. dah la tak kenal. orang depan pun die bagi jugak.


nyam3 !!!


aku baru guna satu je kupon. boleh guna satu kupon sahaja per order. aku ade lagi satu kupon. sape nak????

hahahahhahha!!


p/s: aku buat andaian, orang cina kan jaga badan. sebab tu lah dia bagi je kupon kat sesape. takkan diorang nak melantak semua pizza smpai tarikh tu.. agak2 kalau orang kita (melayu) macam mana lah agaknye ye? hihi..cer fikir..


---cm pelik je guna 'aku'

17 comments:

Pendamba Mawar said...

entah la..mungkin sesetengah

Chachos Cheezy Wedges said...

bkn laa.. die bg sbb da nak expired date da... hahaha...
nak dominos jgkk.. xpenah mkn.. huhu~~

Eyka said...

sedapppnyerrr -.-

Myza Sam said...

wah untung la ;D

Zulfikar Hazri said...

bagus amoi tu...ada jugak org melayu yang baik...

dulu pernah jumpa makcik bagi duit kat student yang cucuk2 atm kering...

aku pernah dapat rm1.50 bayar parking, sebab aku takde duit pecah, ada mamat ngan gf bagi rm1.50.. bila nak bayar..dia ckp takpe bang, saya ikhlas banje

EzrlG said...

yeap, mmg ada chinese yang sangat nice, @EzrlG study kat Kuching banyak kawan chinese yang #ohsem!

nub said...

sebat saja pizza ituu

cha zainol said...

weih. makan x ajak =='

Ya ALya said...

salam kenal...tak pun dia bagi sebab tak de duit dah nak beli pizza,lagipun expired date nak dekat kan....hehehehehhe

ღ p!nk veLvet ღ said...

baru2 ni pon kwn ayah, cina gaq ade kasi voucher KFC RM50, mmg t'baek lah kan, hehe~

ain revival said...

jmpa bangla baek hati kat kedai kek King sksen 7 sbb bg 50% diskaun kt kek y ak beli (ad King's kad sebenarny)..hehe

kim heeruul said...

bende free mcm tu susah wo org melayu nk bg..ye dak.

vampire and his lady said...

kalau org melayu, macam kau la kot. haha.. promosi kupon kat blog. haha

msredcheesecake said...

apsal la msred tak terserempak ngan amoi tu

Nyamuk Terbang said...

kasi aku je lah satu kupon lg tue

bighagenjo said...

waaaa, untonglah kau... nice ah itu cinna~

Bro Framestone said...

bro nak jadi bakal suami boleh x...?? roger bro di fb he..23x

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat