Thursday, March 24, 2011

Pengalaman Pertama Basuh Ayam

assalamualaikum wbt.. gua igt nak rehat blogging jap. tp terharu lak bile peminat setia tiap2 hari dok dtg blog ni tapi gua tak update. rase cam kejam so gua pun update la. ngeh3

okey kauorang sume tau basuh/cuci ayam tak? ape? tak basuh sebelum masak? haha takkan la kan.. kena basuh dulu. kotor.

nak dijadikan cerita, gua teringat lagi zaman gua muda2 dulu (skrg pun still muda lagi.heheh), gua baru mula berjinak-jinak utk ke dapur. tolong mak gua masak. tapi gua suka basuh ayam sbb bila basuh ayam tak payah buat kerja lain. kiranya basuh ayam tu adalah satu kerja yang berat la kononnya... hahhaha..


20 minit kemudian..........
lame gile gua basuh ayam. gua kasi bersih2 punya.. harharhar...berapa kali tah gua basuh.. nasib baik gua tak letak sabun..

p/s: dulu lain skrg lain. skrg gua dah pandai masak. tp belum semua jenis masakan la. okey, ade sesape nak masuk meminang? hahaha!

12 comments:

forever love said...

promote diri nmpk.. hahah

Alia Natasha said...

<--- tak penah basuh ayam .

Cik Jari said...

basuh ayam gune mesin basuh,boleh tak?

mr vampire said...

haha.. gila la.. kah kah kah..x pnh basuh ayam..sekian..

MiaDiera said...

haha naseb baek tak letak sabun,kalau tak confirm dah tak boleh makan ayam tu:D

erleena said...

hhaha ngat da tawok sbun da td haha

aLya maNip said...

nie mesti abes tecabut kulit2 ayam tu..ngeeee

Nebengz... said...

pakailah dinamo..pasti bersih...hahahaha

Farhana Sahri said...

comel..suke lukisn aesya..=)...

FasiHaH SupiaN said...

hahaha lawak ah....mesti lemak2 semua habis dibuang..

NURSYAZWANI ZAINAL said...

wani pun men basuh je ayam ikut suke ht wani..ekekeke (^^,)

PeNgEmiS dUniA said...

lengkali pakai clorox basuh tu . hahahahaha

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat