Wednesday, December 8, 2010

Esah dan Bakal Suami

Cerita Pendek Esah dan Bakal Suami.

Esah = AesyaZealous
Mak kpd Esah = Mak AesyaZealous
AW AW = lelaki lembut

Jodoh. Jodoh pertemuan di tangan tuhan. betul tak kawan kawan. marilah support aku dgn mengatakan YA. aku 'baru' menjejaki alam 20-an. masa aku muda muda dulu, aku tak terlalu fikir masa depan. sebab aku rasa aku akan mati dulu ataupun kiamat sudah dekat. kawan aku lempang aku sebab aku kate begitu. takpe kawan, aku tau kau sayang aku kan.

nak dijadikan cerita, aku mula fikir masa depan. yes. aku perlu ade seseorg utk jadi calon bakal suami. kekeke *malu* dah ade tapi belum capai tahap utk explain everything kat parents. kalau nak tapak kaki perut, sekarang jugak aku bagitau. lagi lagi mak aku. dia cukup pantang kalau pilihan tak menepati ( mcm lagu mirwana dgn jayjay lak) citarasa.

dengan lakonan TERBAIK dari ladang susu kambing yg aku lakonkan, dptlah cover..kwang2.

"ko ade boypren ke?"
"sape la yg nak kite ni mak..dh la xcantik..mak sendiri cakap kan"
"....."

Situasi 1 :
Esah bakal dijodohkan dgn AW AW dan jarak 10 tahun umur.


jawapan esah : tak mauuuuuuuuu


Situasi 2 : Esah dijodohkan dgn AW AW 2



jawapan esah : lagi la aku tak mauuuuuuuuuu


Situasi 3 : Esah dijodohkan dgn Imam


jawapan esah : sape2 imam yg tak kawin lg boleh kot.


Situasi 4 : Esah dijodohkan dgn Engineer

jawapan esah : mcm ok !



ehem, harap kamu jd engineer nnt. tak perlu la sy cari orang lain !

Andainya sikit drpd cinta itu hendak diberi pada seseorang yg boleh digelar suami, pilihlah seorang lelaki yang…

1-Kuat agamanya.

2-Baik akhlaknya.

3-Tegas mempertahankan maruah.

4-Amanah

5-Tidak boros

6-Tidak liar matanya

7-Terbatas pergaulan

8-Rakan pergaulannya.

9-Bertanggungjawab

10-Tenang wajah


Kasih manusia sering bermusim, sayang manusia tiada abadi.

1 comment:

hafidzah hafidz said...

hahak..suka suka!! ada style hehe >.< paling tak tahan situasi no 4 hahak

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat