Monday, June 7, 2010

TAHUN ENAM

SALAM. semalam aku tetiba rajin nak tolong mak aku tanda kertas peperiksaan tahun 6 sekolah beliau. mata pelajaran Kemahiran Hidup. terjumpa satu soalan menarik dan agak membuka minda. kalau bab2 budak jawab soalan macam hampeh, memang aku suka sangat. nak tahu ape yang menarik? jom join aku tengok gambar2 kat bawah. murid2 berikut adalah dalam darjah 6 kelas yang terakhir.

Ni gambar basikal. pelajar dikehendaki melengkapkan nama komponen2 basikal tersebut.

kat sini, aku bertemu sesuatu yang agak kelakar. salah satu komponen tersebut adalah SEPIT UDANG. jom tengok ape yang diorang tulis bila tak tahu jawapan. hahaha.

' SIPEK ODANG '


yang ini pula, ' SEPT TEMAT '


ini lagi klakar , ' SEPI ULAT '



dan yan paling TAK BOLEH BLAH
' SATAN '


yang ini pula, aku langsung tak paham apa beliau tulis. maaf, pelajar India..

keb, mera, bakasi, kan

mennarakan, kelarai, marakaraj

rakar, arakama, kenai

melab, kanaragama

BAHASA APAKAH INI ???

19 comments:

NAEME said...

hahaha...tringat plak mse bwu jink2 blaja mnuls...sbjik cm ko..

kiwi said...

haha...tringt zmn bdk2 dlu..klau nk eja pape msti kne pk dlu

aina sue said...

paham ade ayat 'agama' je , haha :DD

si[jari] telunjuk said...

ahhahaaha..sungguh sepi ulat itu basikal......

cik aiEnZ said...

huhu..macam2 jwpan yg diterima

hans said...

hahahaha
sabar la banyak2 yer
hahaha

fathiahRAIHANA said...

kehkeh hodoh gila tulisan !

ASaDa RyutaRo said...

hahahahaha... adoh2.. saket perut aku gelak..

apo jo la budak tu baca dalam buku teks.. adeh! ni mesti kes tak reti sangat membaca ni..

AesyaZealous said...

haha betul2.mengeja pun tak reti lg.padahal dh darjah 6

h@ney bee said...

ur posting make my day that was fun =D

cemomoi said...

mesti betui dia jawab tu, dalam bahasa tamil kot, kena terjemah dulu baru bole nak pangkah ke..

AesyaZealous said...

kemahiran hidup. sah2 la dlm bahasa melayu.

stuck said...

hehhee...
giler comel ayat2 jwpan tuh...
kui3...;P

Brilliant Marjan@اداويه said...

ayat last tu yang betol2 wat saya gelak..lucu pun ada..

~maybe lepas ni dorg akan usaha lebih gigih

Lisa said...

aha, serious lawak gilaaa.

terkenang masa dulu jawab periksa.

cikCEPET said...

ahahaaa~
gelak guling2 bce en3 neh...
huhuee zmn skula rndah...
tingat ueewhh...

:))

CikGadis said...

harharhar.
klakar okeh.
mmg pening kepala ckgu2..

siti fauziah said...

hehe..klaka nye..hua3..sabo je la

Hammad0 said...

yg buat SATAN tu mmg extreme...
post plg best

 

Copyright © 2013 | Aesya Zealous | by Cik Bulat